Frambozen cheesecake

Weer een recept voor kleine gebakjes die gemakkelijk uit te delen of mee te nemen zijn. Cheesecakejes dit keer. Lekker met framboos. En ze zien er ook nog eens mooi uit door het marmereffect op de bovenkant. Wat is jou favoriete cheesecake smaak?

Frambozen cheesecake

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 45 minuten
Koelkast: minimaal 2 uur

Benodigdheden (voor ongeveer 12 tot 15 cakejes):
  • ½ pak bastognekoekjes
  • 50 g boter
  • 6 gelatineblaadjes
  • 225 g frambozen (diepvries)
  • 75 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
Bereidingswijze:

Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakevorm.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter.

Verdeel over de cupcake vormpjes en druk stevig aan met een lepel.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Verwarm nu de frambozen in een pannetje op laag vuur met een klein beetje slagroom en de suiker.

Pureer de frambozen tot een saus en meng een voor een de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor tot deze volledig zijn gesmolten.

Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf en meng met de mascarpone.

Roer er ¾ van de frambozensaus door heen.

Verdeel dit over de cupcakevormpjes.

Verdeel nu de overige ¼ saus over de vormpjes en roer met een prikker over de bovenkant zodat een mooi marmer effect ontstaat.

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Plaats voor het serveren op elk cakeje een framboos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *