Frambozen cake met witte chocolade en pistache

De cake die vandaag online staat is weer een nieuw toppertje! De combinatie van framboos met witte chocolade en pistache is echt heerlijk! De cake is lekker zacht en smeuïg en het geeft een leuk kleureffect met het roze van de frambozen door de cake heen en de groene nootjes bovenop. 

En hij is zeker niet moeilijk te maken, dat is altijd fijn toch! Hiermee tover je eens iets anders tevoorschijn dan een standaard vanille of chocolade cake. Wie gaat hem proeven?

Frambozen cake met witte chocolade en pistache

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 20-25 minuten
Oventijd: 60 minuten

Benodigdheden:

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • Snufje zout 
  • 4 eieren 
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g frambozen 
  • 100 g witte chocolade 
  • 30 g fijngehakte pistachenootjes 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een cakevorm van 30 cm met bakpapier.
  3. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen. 
  6. Roer de frambozen even door wat bloem zodat ze net bedekt zijn, dit voorkomt dat ze naar de bodem van de cake zakken. Roer de frambozen nu door het cakebeslag. Als je diepvriesframbozen gebruikt zorg dan dat ze eerst ontdooid zijn, laat ze uitlekken en dep ze zo goed mogelijk droog.
  7. Breng het beslag over in de cakevorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  9. Als de cake afgekoeld is smelt je de witte chocolade au bain-marie. Giet deze over de bovenkant van de cake en laat over de zijkanten heen druppen. 
  10. Bestrooi gelijk de bovenkant met de gehakte pistachenootjes en laat daarna staan tot de chocolade weer hard is geworden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *