Duo frambozen taart

Ik ben de hele middag aan de bak geweest voor dit mooie taartje. Morgen ben ik jarig en deze duo frambozen taart wordt getrakteerd aan collega’s. Hij heeft een chocolade én vanille-chocolate chip bodem met frambozen compote on top. Hmm, als dat niet smullen wordt!

Duo frambozen taart

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 30-40 minuten
Oventijd: 60-75 minuten

Benodigdheden:
  • 200 g boter
  • 200 g + 20 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacao
  • Ongeveer 50 g chocolate chips
  • 250 g diepvries frambozen
  • 2 tl maïzena
  • Water
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnede met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Mix de boter, 200 g suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig de gezeefde bloem erdoor.

Verdeel het beslag in twee. Voeg aan de ene helft de chocolate chips toe. Voeg aan de andere helft de cacao toe.

Verdeel het chocolade beslag over de springvorm.

Verdeel hierboven het vanille beslag met de chocolate chips.

Zet in het midden van de oven en bak ongeveer 60-75 minuten.

Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Verwijder dan de springvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Wanneer de cake in de oven staat kun je ondertussen de frambozencompote maken.
Doe de frambozen in een zeef en plet met een lepel. Vang het sap op. Vul het sap aan met water tot 70 ml en doe in een pannetje met 20 g suiker. Verwarm tot de suiker is opgelost.

Los 2 tl maïzena op in 20 ml water en voeg toe aan het pannetje. Roer goed door.
Voeg nu de geplette frambozen toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
Haal van het vuur en laat afkoelen.

Zodra de cake is afgekoeld kun je eventueel iets van de bovenkant afsnijden als de cake te hoog/bol is.

Verdeel de frambozencompote over de bovenkant van de cake en trrakteren maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *