Duo eierkoeken

Het is weer vrijdag en dus tijd voor een nieuw recept! Ik heb het eierkoekenrecept onder handen genomen en er mijn eigen draai aan gegeven. Het resultaat zijn deze duo eierkoeken met half gewone en half chocolade smaak. Wie gaat ze dit weekend maken?

Duo eierkoeken

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 15 minuten
Oventijd: 10 minuten

Benodigdheden:
  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 2x ½ tl bakpoeder
  • 2x ½ tl vanille suiker
  • Snufje zout
  • 115 g bloem + 90 g bloem
  • 25 g cacao
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eieren los in een kom.

Mix de helft van de losgeklopte eieren met 100 g suiker tot een schuimig geheel.

Voeg ½ tl bakpoeder, ½ tl vanille suiker, een snufje zout en 115 g gezeefde bloem toe en meng dit voorzichtig er door heen.

Mix in een andere kom de andere helft van de losgeklopte eieren met de andere 100 g suiker weer tot een schuimig geheel.

Voeg hier de andere ½ tl bakpoeder, ½ tl vanille suiker, een snufje zout en 90 g gezeefde bloem en 25 g gezeefde cacao toe en meng dit voorzichtig er door heen.

Maak nu hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat waarbij je van elk beslag een el neemt en dit samenvoegt tot één hoopje, zodat er een marmer effect ontstaat. Elk hoopje bestaat dus uit beide beslagen. Ga zo door tot al het beslag op is.

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten afkoelen waarna je de eierkoeken op een rooster verder laat afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *