Dulche de Leche tulbandcake

Dulche de leche, wie houdt daar niet van? Ik ben er gek op! De heerlijke karamelachtige toffee smaak. En het is helemaal niet moeilijk om dit zelf te maken, het kost je alleen wat tijd! Maar als je vaak dulche de leche gebruikt kun je meerdere blikjes tegelijk maken. Deze zijn namelijk lange tijd te bewaren.

Ik maakte deze simpele dulche de leche tulbandcake. Niet teveel poespas, easy, maar zooo lekker!

Dulche de leche tulbandcake

Benodigdheden:

  • 300 g boter
  • 300 g suiker 
  • Snufje zout 
  • 3 tl vanillesuiker 
  • 6 eieren 
  • 300 g zelfrijzend bakmeel 
  • 200 g dulche de leche 

Bereidingswijze:

  1. Let op dat je de dulche de leche een dag van te voren (of langer van te voren) al maakt, dit kost namelijk een paar uur!
  2. Je maakt dulche de leche door blikjes gecondenseerde melk in een grote pan met water te koken. Verwijder de papieren wikkel van de blikjes en leg ze ongeopend in een grote pan en vul deze met water tot de blikjes helemaal onder staan. Breng het water aan de kook en laat 3 uur koken. Zorg ervoor dat de blikjes voortdurend onder water staan, anders kunnen ze ontploffen. Ongeopende blikjes zijn heel lang houdbaar, gebruik je dus regelmatig dulche de leche, kook dan meteen meerdere blikjes tegelijkertijd en bewaar ze!
  3. Maak vervolgens de tulband.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  5. Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Het overtollige paneermeel klop je er weer uit. 
  6. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  7. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  8. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen en vervolgens 130 g van de dulche de leche.  
  9. Breng het beslag over in de tulbandvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  10. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  11. Als de cake afgekoeld is kun je de overige dulche de leche verdelen over de bovenkant van de tulband. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *