Dronken perzik cakejes

Deze cakejes zijn alleen voor volwassenen bedoeld, er zit namelijk alcohol in. Ik vond een fles met perziksmaak achter in de kast. Mijn vriend heeft deze ooit gekregen en ik wist niet eens dat die er stond. Laat ik daar eens iets lekkers mee maken, dacht ik. Of het nu wijn of likeur is weet ik eigenlijk niet precies, feit blijft dat het erg lekkere cakejes zijn geworden. Experiment geslaagd! 

Dronken perzik cakejes

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: ongeveer 15 minuten
Oventijd: ongeveer 30 minuten

Benodigdheden:

  • 100 g boter
  • 100 g suiker 
  • Snufje zout 
  • 1 tl vanillesuiker 
  • 2 eieren 
  • 100 g zelfrijzend bakmeel 
  • 75 g rozijnen 
  • 9 tl perzik likeur/wijn (ik gebruikte Totino Eccelente Peach van het merk Ricetta Originale)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Spuit een cupcake- of muffinvorm in met bakspray.
  3. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen. 
  6. Voeg nu de rozijnen en perzik likeur toe en spatel door het beslag.
  7. Breng het beslag over in de holtes van de muffinvorm en plaats er een bakplaat of ovenschaal bovenop. Zet dit samen in de voorverwarmde oven voor 10 minuten en verwijder dan de bakplaat of ovenschaal. Bak de muffins verder af in de oven. Let op, door de likeur kan het beslag erg nat zijn, test goed met een prikker of ze gaar zijn. 
  8. Als de muffins uit de oven komen, draai je de vorm om op een plaat of snijplank. Verwijder de vorm nog niet! Zet er weer een ovenschaal of bakplaat bovenop. Laat op deze manier 5 minuten afkoelen. Haal daarna de cakejes uit de vorm en plaats de ovenschaal of bakplaat op de cakejes zelf en laat ze volledig afkoelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *