Cookie douhg banaan rolletjes met hagelslag

Deze smullers wil ik je niet onthouden, een ware traktatie voor de zoetekauw! Cookie dough, banaan en hagelslag 😀 Het is vrij machtig dus eet er niet teveel van.
Dit is de eerste keer dat ik cookie dough maakte en dat is erg goed gelukt, dankzij het recept uit het basisbakboek van Laura’s Bakery.

Cookie douhg banaan rolletjes met hagelslag

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 25 minuten

Benodigdheden:
  • 100 g boter
  • 60 g suiker
  • 115 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 225 g bloem
  • Snufje zout
  • 100 g chocolate chips
  • 1 banaan
  • Schaaltje hagelslag
Bereidingswijze:

Mix de boter met de suiker en de lichtbruine basterdsuiker romig.

Voeg melk en vanille extract toe en klop even goed door.

Voeg bloem en zout toe en mix tot een mooi deeg.

Kneed daarna met je handen de chocolate chips erdoor.

Maak een rol van het deeg en verdeel in even grote stukken van ongeveer 2 cm breed.

Snijd de banaan in plakjes en snijd ieder plakje doormidden.

Pak een stukje deeg en druk een beetje plat. Leg er twee halve plakjes banaan op en vouw het deeg op. Druk de zijkanten ook dicht en maak er een rolletje van.
Haal de rolletjes door de hagelslag en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *