Citroen lijnzaad koekjes

Heeft iedereen een fijne Pinsteren gehad? Ik heb heerlijk genoten van het weer en het lekker rustig aan gedaan. Vandaag gaan we weer bakken! Deze citroen lijnzaad koekjes had ik al eerder gemaakt. Heerlijk voor bij de thee.

Citroen lijnzaad koekjes

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20-30 minuten + 30-60 minuten in de koelkast
Oventijd: 10-15 minuten

Benodigdheden:
  • 225 g zachte boter
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 tl citroensap
  • 280 g bloem
  • Snufje zout
  • 100 g gebroken lijnzaad
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de boter met de suiker glad.

Voeg de eidooier en het citroensap toe en meng goed door elkaar.

Roer nu met een houten lepel de bloem, het zout en het lijnzaad erdoor.

Kneed tot een bal, plaats in plastic folie en leg 30-60 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik en steek er met een ronde vorm koekjes uit.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *