Citroen-bosbessen cake

Dit recept is niet van mezelf, maar wel het delen waard! Een overheerlijke citroen-bosbessen cake. Het komt uit een van mijn favoriete bakboeken (Bakken, meer dan 100 onmisbare recepten). Hij is lekker smeuïg en je proeft de citroen erg goed. Ga jij nog bakken vandaag?

Citroen-bosbessen cake

Benodigdheden:
  • 225 g zachte boter
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Sap en fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 25 g gemalen amandelen
  • 200 g bosbessen
Toplaag:
  • Sap van 2 citroenen
  • 115 g lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een vierkant bakblik van 20×20 cm in en bekleed met bakpapier.

Klop de boter en suiker luchtig.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Voeg de citroenrasp toe.

Spatel het bakmeel erdoor.

Spatel de amandelen erdoor en zoveel citroensap tot het een vloeibaar beslag is.

Haal driekwart van de bosbessen door wat bloem en roer door het beslag.

Breng het beslag over in de vorm en strooi de rest van de bosbessen over de bovenkant.

Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

Meng voor de toplaag het citroensap met de suiker in een kom.

Prik direct als de cake uit de oven komt met een spies kleine gaatjes in de bovenkant.

Giet het citroenmengsel erover en laat de cake in de vorm afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *