Citroen bloemkoekjes

Goeiemorgen, een nieuwe werkweek is weer van start gegaan. Voor mij begint de werkweek vandaag pas, gister was ik nog lekker een dagje vrij. Al heb ik niet alleen maar buiten in de zon gezeten, ik ben ook de keuken ingedoken om aan nieuwe recepten te werken. Vandaag deel ik mijn (voorlopig) laatste koekjesrecept, daarna komen er weer taarten, cakes en bonbons aan. Deze citroen bloemkoekjes zien er hartstikke fleurig uit, ook leuk voor kids!

Citroen bloemkoekjes

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20-30 minuten + 30-60 minuten in de koelkast
Oventijd: 10-15 minuten

Benodigdheden:
  • 225 g zachte boter
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 tl citroensap
  • 280 g bloem
  • Snufje zout
  • Ongeveer 15 g poedersuiker
  • Ongeveer 5 -10 g gekleurde hagelslag
  • Citroensap
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de boter met de suiker glad.

Voeg de eidooier en het citroensap toe en meng goed door elkaar.

Roer nu met een houten lepel de bloem en het zout erdoor.

Kneed tot een bal, plaats in plastic folie en leg 30-60 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik en steek er met een bloemetjes vorm koekjes uit.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven.

Als de koekjes volledig zijn afgekoeld maak je het glazuur door citroensap te mengen met poedersuiker tot er een dik papje ontstaat.

Voeg ook gekleurde hagelslag toe voor een gekleurd resultaat.

Strijk dit op de koekjes en laat hard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *