Chocolade tartelette met pindakaas en banaan

Deze week staan er tartelettes online! Ik had ze eigenlijk nog nooit gemaakt. Maar ze zien er altijd zo leuk uit. Kleine eenpersoons taartjes waarmee je oneindig kan variëren. Ik maakte een chocolade variant met pindakaas en banaan erin. Hmmm, geloof me, die combinatie is echt heerlijk! Ik eet het ook regelmatig op een rijstwafel (zonder de chocolade dan). Wie is er ook voor de combinatie pindakaas-banaan?

Chocolade tartelette met pindakaas en banaan

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: ongeveer 45-60 minuten
Koelkast: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

Benodigdheden:

Voor 6 stuks 

Voor de tartelettes:

  • 90 g bloem
  • 60 g cacao
  • 60 g suiker 
  • 1,5 tl vanillesuiker 
  • 120 g koude boter 
  • 1,5 eidooier 
  • 1-2 el water 

Voor de chocolade topping:

  • 90 g pure chocolade 
  • 22,5 g boter
  • 90 ml slagroom

Overig:

  • 120 g pindakaas 
  • Stukjes banaan 
  • Blindbakbonen 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Vet 6 kleine tartelette vormpjes in. 
  3. Maak de tartelettes door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. 
  4. Kneed tot een deegbal, wikkel in plasticfolie en leg ten minste 30 minuten in de koelkast. 
  5. Rol daarna uit tot lapjes deeg van ongeveer 0,5 cm dik en bekleed hiermee de tartelette vormpjes. 
  6. Druk goed aan. Zorg dat het deeg niet te dun is anders zullen de vormpjes later breken. 
  7. Verkreukel een stuk bakpapier, vouw weer open en bekleed hiermee het deeg in de vormpjes. Leg er de blindbakbonen op en bak 15 minuten in de oven. Haal dan het bakpapier met de blindbakbonen eruit en bak de vormpjes nog eens 5 minuten in de oven. 
  8. Laat de tartelettes nu iets afkoelen, verwijder dan de vormpjes en laat volledig afkoelen op een rooster. 
  9. Doe in iedere tartelette ongeveer 20 g pindakaas en strijk uit over de bodem. 
  10. Snijd stukjes of plakjes van de banaan en leg deze op de pindakaas. 
  11. Maak nu de chocolade topping door de boter en de chocolade op laag vuur te smelten in een pannetje. Zodra het gesmolten is voeg je de slagroom toe en breng je dit aan de kook. 
  12. Roer goed door elkaar en giet dit dan in de vormpjes, over de pindakaas met banaan.
  13. Laat de tartelettes opstijven in de koelkast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *