Chocolade slagroom taart

Terwijl ik onderweg ben naar Dublin verblijd ik jullie met deze chocolade slagroom taart. De laatste taart die ik maakte voor mijn verjaardag. Met zowel een chocolade als een vanille biscuit en een vulling van slagroom met frambozen.

Chocolade slagroom taart

Benodigdheden:
Chocolade biscuit:
  • 120 g bloem
  • 120 g maïzena
  • 30 g cacao
  • 8 eieren, gesplitst
  • 235 g suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 2,5 el warm water
Vanille biscuit:
  • 100 g bloem
  • 30 g maïzena
  • 230 g ei
  • 130 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
Vulling:
  • 7,5 dl slagroom
  • 3 zakjes slagroomversteviger
  • 3 el frambozen
  • 100 g pure chocolade
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed twee springvormen van 23 cm met bakpapier.

Voor de chocoladebiscuit:
Roer bloem, maïzena en cacao kort door elkaar in een kom.

In een andere kom klop je de eiwitten met 60 g van de suiker en het water tot een stijf mengsel.

In een derde kom klop je de eidooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een schuimig geheel.

Voeg nu beide eimengsels samen en spatel door elkaar.

Spatel nu voorzichtig het bloemmengsel erdoor.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak ongeveer 40 minuten.

Laat een paar minuten afkoelen voordat je de vorm verwijderd en laat daarna volledig afkoelen.

Voor de vanille biscuit:
Mix ei, suiker en vanillesuiker ongeveer 10 minuten met de mixer.

Spatel voorzichtig bloem en maïzena erdoor.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak ongeveer 30 minuten.

Laat ook weer een paar minuten afkoelen voordat je de vorm verwijderd en laat daarna volledig afkoelen.

Voor de vulling:
Klop de slagroom met de zakjes slagroomversteviger stijf.

Meng 1/3 van de slagroom met de frambozen en strijk op de chocoladebiscuit.

Leg de vanillebiscuit er bovenop.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Meng deze nu met de rest van de slagroom en bestrijk hiermee zowel de bovenkant als de zijkant van de taart.

Decoreer eventueel met toefjes met behulp van een spuitzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *