Chocolade-sinaasappel muffins

Daar zijn ze, chocolade-sinaasappel muffins zonder boter! Ik maakte deze voor iemand die geen melk mag, en tja, in boter zit ook vaak melk. Daarom maakte ik deze muffins met zonnebloemolie. Is erg goed gelukt en ze zijn nog steeds erg lekker! Lees snel verder voor het recept.

Chocolade-sinaasappel muffins

Benodigdheden (voor 4 mufffins):
  • 100 g zonnebloemolie
  • 100 g suiker
  • 4 g vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el cacao
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de zonnebloemolie, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Verdeel het beslag in twee.

Voeg aan de ene helft de sinaasappelrasp toe.

Voeg aan de andere helft de cacao toe.

Verdeel het chocoladebeslag over een muffinvorm. Verdeel hierboven op het sinaasappelbeslag.

Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot de muffins gaar zijn.

Laat afkoelen op een rooster en smikkelen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *