Chocolade-oreo taart met creamy witte chocolade topping

Hier is weer een nieuw recept! Met dezelfde witte chocolade crème vulling met stukjes aardbei als in de bonbons van het vorige recept. Hmm, dit op een chocoladecake met stukjes oreo.

Chocolade-oreo taart met creamy witte chocolade topping

Benodigdheden:
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacao
  • Ongeveer 55 g oreokoekjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 g witte chocolade
  • 50 g boter
  • Ongeveer 320 g aardbeien (bevroren)
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bekleed een springvorm van 23 cm doorsnee met bakpapier en vet de zijkant in met boter.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Spatel nu voorzichtig het gezeefde zelfrijzende bakmeel en de cacao erdoor.

Breek de oreo koekjes in stukjes en meng door het beslag.

Stort het beslag in de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 60-75 minuten tot de cake gaar is.

Laat 5 minuten afkoelen en verwijder de springvorm, laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Ondertussen dat de cake in de oven zit breng je de slagroom in een pannetje aan de kook, zodra dit kookt smelt je de witte chocolade en de boter erdoor.

Haal het pannetje van het vuur en laat minstens 20 minuten afkoelen.

Maal de bevroren aardbeien fijn in een keukenmachine tot kleine stukjes.

Roer dit door het afgekoelde witte slagroom-chocolade-boter mengsel.

Als de cake en de chocolade afgekoeld zijn giet je het chocolade mengsel over de cake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *