Chocolade-hazelnoot tulband

Merry Christmas! Heeft iedereen een goede kerstavond en eerste kerstdag gehad? Deze tulband deed het goed bij ons op kerstavond. Wil je hem ook nog maken, dan vindt je hier het recept.
Ik wens iedereen nog een fijne tweede kerstdag!

Chocolade-hazelnoot tulband

Voorbereiding: ongeveer 20 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: 1 uur

Benodigdheden:
  • 185 g zachte boter
  • 1 tl vanille essence
  • 220 g suiker
  • 3 eieren
  • 160 ml melk
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 el cacao
  • 40 g gehakte hazelnoten
  • 20 g witte chocolade
  • 200 g melk chocolade
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een tulband goed in met boter en strooi er paneermeel in om de cake later goed uit de vorm te krijgen. Verwijder overtollig paneermeel weer.

Klop de boter, vanille essence en suiker met een mixer door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot alles goed gemengd is.

Roer er de melk en het met elkaar gemengde en gezeefde bakmeel en cacaopoeder in 2 porties doorheen.

Lepel het beslag in de vorm en zet ongeveer een uur in de oven.

Laat als hij gaar is 5 minuten in de vorm staan en stort dan op een rooster in af te koelen.

Smelt de witte chocolade au-bain marie en doe on een klein cornetje of een plastic zakje waar je een klein puntje afknipt. Maak hiermee kerststerren op een stukje bakpapier en laat opstijven.

Smelt de melk chocolade en giet over de afgekoelde tulband.

Plak de afgekoelde kerststerren op de cake en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *