Chocolade cakeballs

Deze chocolade cakeballs zijn eigenlijk cakepops, maar dan zonder stokje. Je maakt ze gemakkelijk als je restjes cake over hebt (bijvoorbeeld van de Valentijn verrassingscake). Meng de cake met frosting, doop in de chocolade en versier met je favoriete toppings. Je kan er dus je eigen draai aan geven en het net zo lekker maken als je zelf wilt. 

Chocolade cakeballs

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 30-40 minuten
Koelkast: 1 uur
Decoreren: 35-40 minuten

Benodigdheden:

Voor ongeveer 28 stuks

  • Overgebleven cake (zie recept hier)
  • 125 g boter 
  • 250 g poedersuiker 
  • 2 tl melk
  • 2 tl vanille extract 
  • Ongeveer 200 g melkchocolade 
  • Toppings naar keuze zoals:
  • Kokosrasp
  • Gehakte pistachenootjes 
  • Gehakte hazelnoten 
  • Andere gehakte noten die je lekker vindt

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de overgebleven cake boven een kom. 
  2. Maak de frosting door de boter met de poedersuiker te mengen tot een egale massa. 
  3. Voeg daarna de melk en het vanille extract toe en meng dit door elkaar. 
  4. Voeg de frosting toe aan de verkruimelde cake en meng alles goed.
  5. Maak nu balletjes van de cake en leg ze verspreid van elkaar op een plaat.
  6. Plaats de balletjes in de koelkast om op te laten stijven. 
  7. Smelt nu de chocolade au bain-marie en zet je toppings klaar. 
  8. Haal de balletjes uit de koelkast en haal ze een voor een door de chocolade en bestrooi ze met je favoriete topping. Laat de balletjes afkoelen tot de chocolade hard is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *