Chocolade brownie

Deze chocolade brownie bevat geen extra toegevoegde suiker en is dus helemaal niet zo ongezond als die er uitziet. Wie wordt daar nu niet blij van! Je denkt misschien, zwarte bonen?! Maar dat maakt de brownie juist lekker smeuĆÆg en je proeft het niet terug. Je moet misschien een beetje wennen aan de smaak omdat die minder zoet is dan je waarschijnlijk gewend bent van een brownie, maar ik zou zeggen, probeer het eens! Houd je een stuk brownie over, dan kun je dit ook gebruiken voor het maken van een lekker dessert, dat vrijdag op het blog komt šŸ˜‰

Chocolade brownie

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • 400 g zwarte bonen 
  • 2 eieren 
  • 5 el cacao 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 3 el maple syrup 
  • 1 el zonnebloemolie
  • 60 g pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 70 g gemengde noten 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  3. Laat de zwarte bonen uitlekken en meng ze samen met de eieren, cacao, bakpoeder, maple syrup en zonnebloemolie door elkaar in een keukenmachine tot een smeuĆÆge massa. 
  4. Roer er nu met een lepel de chocolade en gemengde noten doorheen.
  5. Breng het beslag over in de bakvorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de brownie 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *