Chocolade-bananen muffins

Alle muffins verzamelen! Deze chocolade-bananen muffins zijn heel makkelijk te maken en perfect om met elkaar te delen. Ze smaken ook nog eens super! Wanneer ga jij ze maken? Share the sweetness.

Chocolade-bananen muffins

Voorbereiding: 15-20 min
Bereiden: 5 -10 min
Oventijd: ongeveer 25 min

Benodigdheden:
  • 275 g zelfrijzend bakmeel
  • 70 g suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 g gepelde bananen, in stukjes
  • 140 g chocolade, in stukjes gehakt (ik gebruikte 70 g melkchocolade en 70 g pure chocolade, maar gebruik wat jij lekker vindt)
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het bakmeel met de suiker, het bakpoeder en een snufje zout.

Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de melk, gesmolten boter en losgeklopte eieren.

Meng alles goed tot een glad beslag.

Roer de stukjes banaan en de chocoladestukjes door het beslag.

Schep het mengsel in de holtes van een muffinvorm (vet de muffinvorm eerst in met boter of gebruik anti-aanbakspray of gebruik een siliconen muffinvorm). De holtes moeten voor 2/3 deel gevuld zijn.

Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *