Chocolade bananen cake

Een gezonde cake zonder toegevoegde suiker en zonder boter. Dat is deze chocolade bananen cake! Hij is minder zoet dan je gewend bent van een cake, en dat is misschien even wennen, maar dat maakt hem nu juist ook gezond! Hij is gezoet met banaan en honing. Lekker om mee te nemen als gezond tussendoortje, maar deze cake kan je ook prima als ontbijt eten. Wie wil dat nu niet? Vries per plakje in en als je zin hebt in ontbijt cake leg je de avond van tevoren een plakje in de koelkast om te ontdooien. Kun je de volgende morgen iets langer blijven liggen en easy genieten ūüėČ 

Chocolade bananen cake

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 20 minuten
Oventijd: 35 minuten

Benodigdheden:

  • 160 g zonnebloemolie¬†
  • 2 bananen¬†
  • 3 eieren¬†
  • 30 g cacao¬†
  • 200 g speltmeel
  • 1,5 tl bakpoeder¬†
  • 1 tl vanille extract¬†
  • Handje walnoten¬†

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een cakevorm (ik gebruikte er een van 27 bij 7,5 cm) met bakpapier.
  3. Prak 1,5 banaan fijn met een vork en mix met de zonnebloemolie en het vanille extract.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Meng het speltmeel met de cacao en het bakpoeder en spatel vervolgens door het beslag. 
  6. Roer de walnoten erdoor en breng het beslag over in de cakevorm. 
  7. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Controleer met een prikker, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders nog even iets langer bakken. 
  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *