Chocolade advocaat-roomtaart

Deze chocolade advocaat-roomtaart is heerlijk! Ik maakte hem ook voor mijn verjaardag en hij viel erg goed in de smaak! Je moet wel van advocaat houden natuurlijk, dus hij is niet voor iedereen weggelegd. Maar naast de smaak, wil het oog natuurlijk ook wat. Het is net een kunstwerk, vind je niet? Net zo aantrekkelijk als de smaak 😉

Chocolade advocaat-roomtaart

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 45-60 minuten
Oventijd: ongeveer 60 minuten

Benodigdheden:

  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • Snufje zout 
  • 2,5 tl + 1,5 zakje vanillesuiker 
  • 5 eieren 
  • 250 g zelfrijzend bakmeel 
  • 3 el cacao
  • 250 ml advocaat 
  • 300 + 175 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
  • 5 blaadjes gelatine 
  • 50 g pure chocolade 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een springvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier.
  3. Mix de boter met de suiker, 2,5 tl vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel en cacao voorzichtig door het beslag heen. 
  6. Breng het beslag over in de taartvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  7. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  8. Week de blaadjes gelatine in een bakje koud water.
  9. Smelt de gelatine op een laag vuur en voeg beetje bij beetje 200 ml advocaat toe.
  10. Laat de advocaat 25 minuten afkoelen.
  11. Klop 300 ml slagroom met 1,5 zakje vanillesuiker stijf en spatel dit vervolgens door de afgekoelde advocaat heen. 
  12. Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden. 
  13. Bestrijk de onderste taarthelft met de advocaatroom en leg de bovenste cakehelft er weer op. 
  14. Klop 175 ml slagroom met een beetje suiker en een zakje klopfix stijf. 
  15. Stop de slagroom in een spuitzak en decoreer de bovenkant van de taart door eerst een rand van slagroom te spuiten en hierin een spiraal te maken. Vul de openingen van de spiraal op met advocaat.
  16. Smelt 50 g pure chocolade au bain-marie en stop in een klein plastic zakje. Knip hier een puntje vanaf en maak strepen over de bovenkant van de taart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *