Carnavalscake

Alaaf! Vandaag is Carnaval 2019 begonnen! Speciaal hiervoor maakte ik deze gezellige en feestelijke carnavalscake. Makkelijk te maken voor als jij hier tussen het feestgedruis door ook van wilt genieten. Versier de cake met wat jij lekker vindt. Heb je geen sprinkels en eetbare decoratie in huis? Trek je keukenkastje met het zoet beleg eens open. Chocoladehagelslag, gekleurde hagelslag, vlokken, muisjes of verkruimelde koekjes (oreo bijvoorbeeld, hmm) zijn prima te gebruiken! 😉

Carnavalscake

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 25-30 minuten
Oventijd: 60-75 minuten

Benodigdheden:

Voor 6 grotere stukken of 12 kleine

  • 150 g boter
  • 150 g suiker 
  • Snufje zout 
  • 5 g vanille suiker 
  • 3 eieren 
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el citroensap
  • 100 g roomkaas 
  • 50 g poedersuiker 
  • Allerlei toppings 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een vierkant bakblik van 20 bij 20 cm met bakpapier.
  3. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Meng nu het citroensap erdoor.
  6. Spatel vervolgens het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen. 
  7. Breng het beslag over in het bakblik en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  9. Meng de roomkaas met de poedersuiker en strijk dit over de bovenkant van de afgekolede cake. 
  10. Versier de cake nu met allerlei toppings die je lekker vindt, zoals verkruimelde koekjes, hagelslag en andere cakedecoratie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *