Caribische perzik yoghurt taart

Pasgeleden vierde ik mijn verjaardag waarvoor ik uiteraard mijn eigen taarten maakten. Eén daarvan was deze perzik yoghurt taart. Een lekkere frisse taart bekleed met kokos, wat mij direct aan de Caraïben deed denken. Is het geen plaatje? Je hebt er wel iets meer tijd voor nodig om hem te maken, dus perfect om je weekend mee door te komen 😉

Caribische perzik yoghurt taart

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 45-60 minuten
Oventijd: ongeveer 60 minuten
Koelkast: minstens 5 uur

Benodigdheden:

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 1,5 tl vanillesuiker 
  • Snufje zout 
  • 3 eieren 
  • 150 g zelfrijzend bakmeel 
  • 2 blikken perziken van 820 g
  • 5 blaadjes gelatine 
  • 500 g Griekse yoghurt 
  • 70 g + 2 el kokosrasp 
  • 475 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een springvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier.
  3. Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  5. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen. 
  6. Breng het beslag over in de springvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  7. Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster.
  8. Week de gelatineblaadjes in een bakje koud water.
  9. Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. 
  10. Snijd 16 partjes van de perziken en snijd de rest van de perziken in kleine stukjes. 
  11. Verwarm 125 ml perziksap op laag vuur, voeg de gelatine toe en los de gelatine erin op. 
  12. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf. 
  13. Roer nu het perziksap met de gelatine door de yoghurt en roer er ook 2 el kokosrasp door.
  14. Vervolgens roer je 350 g van de opgeklopte slagroom door de yoghurt. Bewaar dus ongeveer 125 g slagroom om later mee te decoreren. 
  15. Als de cake is afgekoeld bestrijk je deze met een laagje yoghurt.
  16. Verspreid de perzik stukjes hier over uit en bedek met de rest van de yoghurt. 
  17. Zet ten minste 5 uur weg in de koelkast om op te laten stijven.
  18. Rooster 70 g kokosrasp in een droge koekenpan en laat afkoelen. 
  19. Na 5 uur kun je de springvorm van de taart voorzichtig verwijderen en de taart decoreren.
  20. Decoreer de zijkant (en evt de rand van de bovenkant) van de taart met de geroosterde kokosrasp en de bovenkant van de taart met toefjes slagroom en de partjes perzik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *