Brownie-kersen dessert met Zwitserse room

Ben je nog op zoek naar een lekker dessert voor vanavond? Zoek dan niet langer! Dit dessert valt zeker in de smaak. En het mooie is dat je dit kunt maken als je nog wat chocolade brownie over hebt en nog wat restjes banketbakkersroom. Verschillende laagjes in een glaasje en je hebt een top dessert! 

Brownie-kersen dessert met Zwitserse room

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: ongeveer 40 minuten (als je ook de brownie en banketbakkersroom nog moet maken)
Oventijd: 30 minuten

Benodigdheden:

Voor 4 personen

  • Banketbakkersroom (zie recept hier)
  • 250 ml slagroom 
  • Overgebleven chocolade brownie (zie recept hier)
  • Een kleine pot kersen (350 g (175 g uitlekgewicht))
  • 12 g suiker 
  • Maizena 
  • Klein beetje chocolade schaafsel 

Bereidingswijze:

  1. Maak de banketbakkersroom volgens het recept. 
  2. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf. 
  3. Meng driekwart van de slagroom door de banketbakkersroom, nu heb je Zwitserse room. 
  4. Bewaar de rest van de slagroom voor later. 
  5. Laat de kersen uitlekken, maar bewaar het vocht. 
  6. Houd een klein beetje van het vocht apart en giet de rest in een pannetje. Verwarm dit samen met de suiker tot deze is opgelost. Het andere beetje vocht meng je met maïzena tot een papje. Als de suiker is opgelost voeg je het maïzenapapje toe. Breng dit aan de kook. Als het kookt voeg je de uitgelekte kersen toe en laat je het nog 1-2 minuten doorkoken. Breng de gebonden kersen over in een andere kom om ze af te laten koelen. 
  7. Zet vier glazen klaar en maak de desserts op door in ieder glas een beetje brownie te verkruimelen. Hierop breng je een laagje Zwitserse room aan en dan een laagje kersen. Tot slot breng je een dot slagroom on top aan en maak je het af met een beetje chocolade schaafsel (je kan hiervoor ook een stukje chocoladereep fijn hakken). Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *