Banaan-chocolade kruimeltaart

Deze kruimeltaart wil je proeven! Het is een variant op de bekende appel-kruimeltaart, maar deze is gemaakt met banaan en een chocolade bodem. Je merkt vast al dat ik gek ben op chocolade en dat dit dus vaak terug te vinden is in mijn baksels. Wat is jou favoriete ingrediënt?

Banaan-chocolade kruimeltaart

Voorbereiding: ongeveer 15 minuten
Bereiden: ongeveer 30 tot 40 minuten
Oventijd: ongeveer 60 minuten

Benodigdheden:
Voor het taartdeeg:
  • 115 g zachte boter
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl cacao
  • Snufje zout
  • 115 g suiker
  • 2 eieren
  • 1-2 el melk
Voor de vulling:
  • 500 g bananen
  • 20 g melkchocolade
Voor de kruimellaag:
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 6 el boter
  • 85 g lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een springvorm van 23 cm doorsnee in.

Zeef voor de kruimellaag het zelfrijzend bakmeel boven een kom en wrijf de boter erdoor tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.

Roer de suiker erdoor en zet opzij.

Snijd de bananen in kleine stukjes.

Hak de chocolade in kleine stukjes en meng door de bananen.

Mix in een andere kom de boter met de suiker 5 minuten door elkaar.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en roer de cacao en het zout erdoor.
Spatel dit voorzichtig door het beslag, gevolgd door de melk.

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Verdeel de stukjes banaan en chocolade erover en bestrooi gelijkmatig met de kruimellaag.

Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven tot hij goedbruin is.

Laat hem afkoelen in de vorm en verwijder dan pas de rand van de springvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *