Appeltaart

Goedemorgen, vandaag staat deze Hollandse appeltaart online, blijft altijd lekker.
Ik heb toch altijd een beetje moeite met het maken van het raster bovenop. Het deeg blijft bij mij altijd plakken en de deegstrookjes scheuren.. het is altijd een beetje boetseren aan de bovenkant om het nog een beetje mooi te krijgen, haha.
Als iemand nog tips heeft hiervoor hoor ik het graag.
Anyway, hij smaakt top, en dat is natuurlijk belangrijker!

Appeltaart

Benodigdheden:
  • 200 g boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 3 el paneermeel
  • 100 g rozijnen
  • 1 kg appels
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng in een kom de boter met de witte basterdsuiker, het bakmeel, het ei en het zout.

Kneed tot een samenhangend deeg.

Wikkel dit in vershoudfolie en leg 20 minuten in de koelkast.

Schil de appels en snijd in stukjes.

Meng de appels met de rozijnen, de lichtbruine basterdsuiker en de kaneel en zet apart.

Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 1 cm dik.

Vet een springvorm in met boter en bekleed met het deeg. Houd een beetje deeg over voor de strookjes op de bovenkant.

Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de appelvulling erover.

Maak van het laatste restjes deeg strookjes en leg deze als een raster over de bovenkant van de taart.

Bak ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *