Appel-kaneel repen

Deze appel-kaneel repen zijn makkelijk te maken en mee te nemen of uit te delen als gezond tussendoortje. Een verantwoorde snack voor mee naar werk of school. Even de havermout roosteren in de oven en daarna alleen alles door elkaar mixen en in de koelkast zetten. Kind kan de was doen ūüôā

Appel-kaneel repen

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiden: 5 minuten
Oventijd: 10 minuten
Koelkast: minstens 3 uur

Benodigdheden:

Voor ongeveer 9 stuks

  • 100 g appel
  • 1 tl kaneel
  • 50 g rozijnen¬†
  • 50 g dadels¬†
  • 150 g havermout¬†
  • 2 el kokosolie¬†
  • 2 el honing¬†
  • 100 g walnoten¬†

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Spreid de havermout uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10 minuutjes in de oven.
  3. Gooi alle ingredi√ęnten nu in een keukenmachine, inclusief de havermout en mix tot een plakkerig en smeu√Įg geheel.¬†
  4. Bekleed een vierkant bakblik of ovenschaal (ik gebruikte er een van 20 bij 15 cm) met bakpapier en breng het mengsel hierin over. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. 
  5. Zet nu minstens 3 uur in de koelkast om op te laten stijven en snijd daarna in repen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *