Ananas-kokos cake

Ananas en kokos, twee van mijn favoriete ingrediënten. Ik heb ze gecombineerd in deze cake en dat smaakt super! Helaas is de bovenkant van de cake gescheurd, maar dat maakt de smaak niet minder!

Ananas-kokos cake

Voorbereiding: ongeveer 5 min
Bereiden: ongveer 25-30 minuten
Oventijd: ongeveer 75 minuten

Benodigdheden:
  • Cakevorm van 30 cm
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • Snufje zout
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 g ananasstukjes
  • 3,5 el kokosrasp
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakevorm van 30 cm in en bekleed met bakpapier.

Mix de boter, suiker en zout 5 minuten door elkaar.

Voeg één voor één de eieren toe en voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Mix tot een glad beslag.

Spatel nu de gezeefde bloem en het bakpoeder er voorzichtig doorheen.

Meng de stukjes ananas en de kokosrasp erdoor.

Breng het beslag over in de cakevorm en bak ongeveer 75 minuten in de oven tot de cake goudbruin en gaar is.

Laat 5 minuten afkoelen en stort dan op een rooster om verder af te laten koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *