Amandel-perzik taart

Het is nog steeds winter, maar ik had zin in een meer zomerse, frisse fruittaart. Dus waarom niet! Ik maakte deze perziktaart met amandelcake en slagroom. Als vulling maakte ik een puree van perziken. Makkelijk zelf te maken met eigenlijk alle soorten fruit. Stop het fruit gewoon in de blender met wat suiker en maal tot een gladde puree. Zo simpel kan het zijn!

amandel-perzik taart

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: 1,5 uur
Decoreren: ongeveer 20-30 minuten

Benodigdheden:

  • 500 boter
  • 500 g suiker 
  • Snufje zout
  • 5 tl vanillesuiker 
  • 10 eieren 
  • 350 g bloem
  • 150 g amandelmeel 
  • 4 tl bakpoeder 
  • Perziken uit blik (ik gebruikte blikken van 820 g, hier blijft wel iets van over)
  • 225 ml slagroom
  • Amandelschaafsel 
  • Een beetje abrikozenjam 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed twee taartvormen van ongeveer 23 cm doorsnede met bakpapier. 
  3. Mix de boter, suiker, zout en vanillesuiker 5 minuten door elkaar. 
  4. Voeg één voor één de eieren toe en voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Mix tot een glad beslag. 
  5. Spatel er nu de gezeefde bloem, amandelmeel en bakpoeder voorzichtig doorheen. 
  6. Verdeel het beslag over de twee taartvormen.
  7. Zet ongeveer 4-5 perziken apart en laat de rest van de perziken uitlekken en dep droog. 
  8. Snijd ze daarna in plakjes en verdeel over één taartvorm.
  9. Zet de vormen in de oven, de taart zonder perziken zal na ongeveer een uur gaar zijn, de taart met de perziken is natter en heeft ongeveer 1,5 uur in de oven nodig om gaar te worden. Check goed met een prikker of de taart niet nog te nat is. 
  10. Laat de taarten 5 minuten afkoelen en haal dan uit de vorm om op een rooster verder af te laten koelen. 
  11. Als de taarten afgekoeld zijn maak je perzikpuree door de 4-5 perziken die je apart had gezet in een keukenmachine of blender te pureren met wat suiker.
  12. Klop nu de slagroom met wat suiker stijf. 
  13. Draai de taart zonder perziken om met de bolle kant naar beneden, zodat de bovenkant vlak is. 
  14. Strijk de perzikpuree uit over de taart, maar houd de buitenste rand vrij. Strijk hier wat slagroom op zodat de puree niet van de taart af druipt. 
  15. Leg nu de taart met de perziken erbovenop en bestrijk de gehele zijkant van de taarten met slagroom. 
  16. Bekleed de slagroomrand met het amandelschaafsel. 
  17. Bestrijk de bovenkant van de taart (over de perziken) met wat abrikozenjam zodat de taart mooi gaat glanzen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *