Abrikozen-rozijnen brownie

Vandaag staat deze abrikozen-rozijnen brownie online! Om lekker van te smikkelen dit weekend. Wat zijn jullie plannen dit weekend? Ik ben allemaal nieuwe bakideeën en recepten aan het uitwerken, er komt nog allerlei lekkers aan!

Abrikozen-rozijnen brownie

Voorbereiding: ongeveer 15 minuten
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Oventijd: ongeveer 40-60 minuten

Benodigdheden:
  • 225 g boter
  • 115 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 330 g suiker
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 125 g bloem
  • 25 g cacao
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 40 g rozijnen
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een vierkant bakblik van 20 cm met bakpapier.

Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie.
Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen.

Klop intussen de eieren en de eidooier met de suiker, het zout en het vanille extract in 5 minuten luchtig, tot het mengsel als een lint van de garde af loopt.

Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot een egaal geheel ontstaat.

Meng nu de bloem en het cacaopoeder erdoorheen.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng samen met de rozijnen door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 40 minuten in de oven.

Laat daarna volledig afkoelen in de vorm voordat je er brownies van snijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *