Abrikozen kruimelcake

Een nieuw cakerecept met een overheerlijke kruimellaag en abrikozenjam. Niet moeilijk, wel heerlijk! De cake is lekker zacht en je kunt er vier grote gebakjes van maken of je snijdt hem in kleine blokjes, om lekker te smullen bij de koffie of thee. Met wie ga jij hiervan smullen?

Abrikozen kruimelcake

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 15-20 minuten
Oventijd: 1 uur

Benodigdheden:

Voor 4 grote gebakjes of 8 kleine gebakjes of 16 kleine vierkantjes 

Cake:

  • 100 g boter 
  • 100 g suiker 
  • Snufje zout
  • 5 g vanillesuiker 
  • 2 eieren 
  • 100 g zelfrijzend bakmeel 
  • 3,5 el abrikozenjam 

Kruimellaag:

  • 45 g bloem
  • 30 g lichtbruine basterdsuiker 
  • Snufje zout
  • 30 g koude boter 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bekleed een vierkant bakblik van 20 bij 20 cm met bakpapier.
  3. Maak eerst de kruimellaag door alle ingrediënten in een kom te mengen met je handen. Kneed het niet tot deeg maar maal het fijn tussen je vingers tot grove kruimels. Zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken. 
  4. Maak nu de cake. Mix hiervoor de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout 5 minuten door elkaar. 
  5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
  6. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag heen en breng het beslag over in het bakblik. 
  7. Breng de abrikozenjam aan bovenop het cakebeslag en spreid voorzichtig over de gehele bovenkant uit.
  8. Verdeel nu de kruimellaag over de bovenkant en bak vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
  9. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *