Aardbeienvlaai

Met dit heerlijke weer kan een zomerse fruittaart niet ontbreken. Deze aardbeientaart maakte ik voor de verjaardag van mijn vriend. Een knapperige bladerdeegbodem, een laagje chocolade, frisse banketbakkersroom en zoete aardbeien. Hmm het water loopt mij alweer in de mond als ik hieraan terug denk!

Aardbeienvlaai

Benodigdheden:
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 el suiker
  • Bakknikkers
  • 50 g chocolade
  • Banketbakkersroom
  • 500 g aardbeien
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en boetseer ze aan elkaar.

Vet een vlaaivorm in met boter en bepoeder met wat bloem.

Doe het deeg erin, inclusief opstaand randje en snij op maat.

Prik de bodem overal in met een vork.

Strooi er 1 el suiker over.

Leg er een vel bakpapier in en vul met de bakknikkers (je kunt ook droge bonen gebruiken).

Bak 15 minuten in de oven en haal dan het bakpapier met de bakknikkers eraf.

Prik de bodem nog eens goed in met een vork en zet terug in de oven. Bak nog ongeveer 5 – 10 minuten.

Laat de bodem volledig afkoelen.

Maak de banketbakkersroom (zie recept hier).

Smelt 50 g chocolade au bain-marie en strijk dit over de afgekoelde taartbodem.

Laat de chocolade afkoelen/hard worden en verdeel dan de afgekoelde banketbakkersroom erover.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes, verdeel ze over de taart en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *