Aardbeienrol met slagroom

Weer een nieuwe week! Deze keer maakte ik een cakerol gevuld met aardbeien en slagroom. Al vaker heb ik foto’s voorbij zien komen met mooie designs in de cake. Dat wil ik ook maken, dacht ik dan! Dus aan de slag. Om niet te moeilijk te beginnen heb ik een streepjespatroon gemaakt. Hoewel ik het iets anders in gedachten had (strakkere lijnen) valt het resultaat me niet tegen. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen 😉

Aardbeienrol met slagroom

Voorbereiding: ongeveer 5 minuten
Bereiden: ongeveer 25-20 minuten
Oventijd: 10 minuten
Decoreren: ongeveer 10 minuten

Benodigdheden:

  • 3 eieren 
  • 95 g + 30 g suiker 
  • Snufje zout 
  • 1 tl vanille extract 
  • 48 g + 35 g bloem
  • 13 g cacao 
  • 2 x 12,5 ml water 
  • Aardbeien vlaaifruit van Hak 
  • 140 ml slagroom 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Vet een vierkante bakvorm van 25 x 35 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier in met boter. 
  3. Mix de eieren met 95 g suiker, vanille extract en het zout tot het als een wit lint van de garde af loopt. 
  4. Splits het beslag in tweeën en voeg bij de ene helft 48 g gezeefde bloem en bij de andere helft 35 g gezeefde bloem en 13 g gezeefde cacao. Spatel dit voorzichtig door de beslagen heen.
  5. Spatel nu het water door de beslagen. 
  6. Breng het beslag om en om over in de bakvorm door schuine strepen te maken. Misschien gaat dit beter door gebruik te maken van een spuitzak (dit heb ik niet gedaan, ik gebruikte gewoon een lepel, maar dan is het dus moeilijk om nette strepen te maken en het beslag netjes te verdelen).
  7. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten gaar.
  8. Stort de cake direct als deze uit de oven komt op een schone theedoek bestrooid met 30 g suiker. 
  9. Rol de cake vanuit de lange zijde voorzichtig op en laat zo afkoelen.
  10. Klop ondertussen alvast de slagroom stijf met een beetje suiker. 
  11. Als de cake afgekoeld is leg je deze op een stuk huishoudfolie en rol je deze terug uit. 
  12. Bestrijk de cake met het aardbeien vlaaifruit en vervolgens met de opgeklopte slagroom. 
  13. Rol de cake nu opnieuw op door gebruik te maken van de folie. Draai de uiteinden van de folie in tegengestelde richting van elkaar als een toffee (de ene kant draai je naar je toe, de andere kant draai je van je af). Zorg dat de cake strak in de folie zit en leg in de koelkast om wat op te stijven. 
  14. Verwijder de folie en snijd de uiteinden van de cakerol (die waarschijnlijk niet zo mooi zijn) af. Serveer de cakerol op een mooie schaal en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *