Aardbeien slagroomtaart

Vorige week vierde we de verjaardag van mijn vriend, en omdat hij zo van aardbeien houdt maakte ik natuurlijk een aardbeientaart. Mét slagroom en een decoratie van hagelslag. Heerlijk en simpel. Deze doet het altijd goed op verjaardagen.

Aardbeien slagroomtaart

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiden: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Decoreren: ongeveer 40 minuten

Benodigdheden:

Voor 12 personen

  • 5 eieren 
  • 110 g + 50 g suiker 
  • 8 g maïzena 
  • 105 g bloem 
  • 425 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 1 blik aardbeien vlaaifruit 
  • Klein bakje verse aardbeien 
  • Chocolade hagelslag 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier.
  3. Splits de eieren, zorg dat er geen enkel spoortje eigeel bij het eiwit zit. 
  4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Als ze net luchtig zijn voeg je, al kloppend, 110 g suiker toe. 
  5. Klop het eigeel los, let op, alleen los, niet luchtig kloppen. 
  6. Meng de bloem met de maïzena.
  7. Als de eiwitten stijf zijn meng je er voorzichtig het eigeel doorheen en vervolgens de gezeefde bloem met maïzena. Meng niet te lang, anders gaat de lucht die je erin geklopt hebt, er weer uit. 
  8. Breng het beslag over in de springvorm en bak in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  9. Haal de cake direct na het bakken uit de springvorm en laat afkoelen tussen 2 lagen bakpapier. 
  10. Als de biscuit volledig is afgekoeld snijd je deze horizontaal doormidden. 
  11. Klop de slagroom met 50 g suiker en de slagroomversteviger stijf. 
  12. Verdeel een laagje slagroom over de onderste biscuit helft en verdeel hier vervolgens het aardbeien vlaaifruit over. Leg de bovenste biscuit helft er weer op en bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de slagroom. Houd een beetje slagroom achter om met behulp van een spuitzak en spuitmondje nog wat mooie versieringen te maken op de bovenkant van de taart. 
  13. Bestrooi de zijkant van de taart met hagelslag. 
  14. Snijd de verse aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze over het midden van de bovenkant van de taart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *